28 Zorgwoningen

Aan de rand van het terrein van GGZ Noord Holland Noord te Heiloo zijn 28 zorgwoningen gerealiseerd in twee bouwdelen voor besloten en open verblijf. Op elke bouwlaag is een huiskamer, welke eenvoudig tot verhuurbaar appartement is te transformeren. In samenwerking met GGZ en Woningstichting Heiloo is het mogelijk geworden om ruime woningen te realiseren voor bewoners die psychische zorg nodig hebben en die zelfstandig willen wonen. Het ontwerp heeft mede hierdoor een " Good Practice Award" gekregen van het College Bouw Ziekenhuisvoorzieningen. Het plan maakt onderdeel uit van een masterplan, om het institutionele terrein, voor een breder publiek toegankelijk te maken. Het stedenbouwkundigplan is i.s.m. Zijlstra Schipper architectenbureau, Architectuurcentrale Thijs Asselbergs, GGZ Noord Holland Noord en de gemeente Heiloo tot standgekomen.Het stenbouwkundig plan aan de zuidflank van het terrein kenmerkt zich door strak vormgegeven blokken welke haaks op de weg staan om openheid naar het terrein te bieden.


Good Practice Award

CBZ

Heiloo

28 zorgwoningen

 

Ontwerp Zijlstra Schipper Architectenbureau bna bv
Werkzaamheden architectonisch ontwerp
Fase SO,VO, DO, BE, UT
Status gereed 2006
Oppervlakte  2800m2
Opdrachtgever GGZ Noord Holland Noord
Fotografie H. van Bruggen
Bijzonderheden

Het 2-laagse bouwdeel heeft omsloten gallerij voor besloten verblijf. Het 3-laagse bouwdeel heeft een open gallerij voor open verblijf. De appartementen zijn te koppelen tot driekamerappartement. De gemeenschappelijke huiskamer is transformeren tot appartement.

Winnaar van de Good Practice Award, de samenwerking met de woningstichting maakte buitenstandaard afmetingen ten opzichte van de bouwmaatstaven mogelijk.

Landschapontwerp door VVK

Stedenbouwkundigplan, aTA, Zijlstra Schipper architectenbureau en gemeente Heiloo.